Maailman paras porkkanakakku









Olen maistanut monenlaisia porkkanakakkuja, mutta tämän päihittänyttä en ole koskaan saanut. Harmikseni en enää muista, keneltä aikanaan sain tämän ihanan reseptin.


5 dl porkkanaraastetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

2 tlk kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

4 dl sokeria

2 ½ dl ruokaöljyä

3 munaa

2 dl ananasmurskaa (1 purkillinen liemineen)

1 ½ dl kookoshiutaleita

1 ½ dl kauraleseitä tai kaurahiutaleita, jos leseitä ei ole

2 dl saksanpähkinärouhetta (säästä osa koristeeksi)


Sekoita kuivat aineet ja lisää loput aineet sekoittaen. Kaada voideltuu ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 1-1½ h (uunista riippuen, kokeile kypsyyttä tikulla).

 

Kuorrutus

200 g tuorejuustoa

5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

75 g pehmeää voita (jätän tämän toisinaan pois ja korvaan vähän isommalla määrällä tuorejuustoa, ettei jää purkin pohjalle juustoa)

Sekoita vatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele pähkinärouheella. Anna mielellään kakun seistä yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.





Kommentit