Ananas-kookos-piirakka

Pidän valtavasti kookoksesta ja siksi onkin kokeilla erilaisia leivonnaisia, mihin sitä käytetään. Harmittaa ihan vietävästi, että olen hukannut reseptin jolla nuorena tein kookoskakkaroita, pieniä möykkymäisiä keksejä, joissa oli ihana sitkeys ja kookoksen maku.

Tuore kookoslöytöni oli sellainen, mihin alun perin ainekset löytyivät sattumoisin omasta kaapista. Tein ananas-kookospiirakan Pauligin ohjeen mukaan ja ensimmäisen kierroksen jälkeen tuli tarve hieman tuunata ohetta, koska kaipasin siihen lisää täytettä.

Pohjan voi tehdä Pauligin ohjeen mukaan. Pohja painellaan voideltuun piirakkavuokaaan. Levitä pohjalle ensin ananakset, sitten täytemassa.

2 purkkia ananassäilykepaloja (tai tuoretta ananasta, jos sitä on saatavilla) 

Täytteeseen laitoin kokonaisen purkin Valion turkkilaista jugurttia 
1 munan (voi laittaa kaksikin)
1 dl kookoskermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita

Paistetaan 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Sen jälkeen piirakan päälle levitetään mantelilastuja ja kookoslastuja, jonka jälkeen laitetaan takaisin uuniin ja paistetaan toiset 15 min.

Piirakan maku paranee 1-2 päivän kuluessa.

Alkuperäisessä ohjeessa oli minun makuuni siis liian vähän sekä hedelmäpaloja että täytettä, myös kookosta kaipasin lisää.  Toisella yrityksellä tilanne koheni ja tällaisena voin suositella lämpimästi kookoksen ystäville!

 
Kommentit