Intialainen sitruunakana

Tämä ruokalaji on löytänyt luoksemme noin 30 vuotta sitten lahjaksi saadun intialaisen keittokirjan mukana. Kyseinen reseptisivu on aivan täynnä roiskeita ja kirja avautuu lähes automaattisesti tältä aukeamalta. Meille ruokalaji on ollut hyvin addiktoiva, joten sitä ei voi tehdä liian usein... Yleensä teemme sitä aina pääsiäisenä, usein pitkäperjantaina. Värinsä puolesta ruoka sopii siis todella hyvin juuri pääsiäisen aikaan, vaikka Intialla ei toki sinänsä ole mitään tekemistä suomalaisen pääsäisen vieton kanssa. Näin ne traditiot perheissä syntyvät ja me olemme juuttuneet tähän. Ohetta on tuunattu alkuperäisestä eli tässä on kastiketta paljon enemmän kuin alkuperäisessä. Kastike on taivaallista riisin kanssa...

Paloittele marinoimattomat kanan rintapalat (n. kilo) reiluiksi haarukkapaloiksi.


Valmista marinadi:

1 rkl juustokuminaa (jauha itse huhmareessa, älä tyydy valmiiksi jauhettuun!)

1 rkl kurkumaa

1-1,5 tl rouhittua mustapippuria

1-2 tl suolaa

2-3 puristettua valkosipulin kynttä

n 1 dl sitruunan mehua (itse puristettua!)

1,5 rkl paprikajauheen ja cayennepippurin seosta (suhde oman maun mukaan, muista että cayenne on TULISTA). Itse pidämme tulisesta, mutta monille se voi olla liikaa.

Sekoita marinadi kananpaloihin, laita kanan palat voideltuun uunivuokaan, peitä kelmulla. Anna marinoitua viileässä vähintään 3 tuntia.

Penslaa kananpalat ruokaöljyllä ja laita vuoka uuniin 200 asteeseen. Voit lisätä vettä (kiehuvaa), mikäli haluat kastiketta enemmän (suosittelemme, riisin kanssa sellaisenaankin todella hyvää). Anna kypsyä n. 20 minuuttia. Kääntele paloja ja paista vielä n. 25 min kunnes kana on kypsää. Valele välillä liemellä.

 

Tarjoile itämaisen (jasmin, basmati) riisin kanssa. Riisi on parempaa, jos teet näin: Huuhtele ja liota riisit. Laita korkeareunaiseen paistinpannuun tai kasariin ruokaöljyä, lisää siihen juustokuminaa, sitten kuullota maustetussa öljyssä sipulisilppua. Lisää liotetut riisit, pussillinen pakasteherneitä, nestettä ja suola. Keitä riisipussin ohjeiden mukaan kypsäksi, kunnes neste on haihtunut.Kommentit