Italialainen joulukakku

Näin helmikuussa joulu ja joululeivonta ei ehkä ole päällimmäisenä mielessä. Ihastuin kuitenkin tähän joulukakkuun niin paljon, että olen tehnyt sitä joulun jälkeenkin. Idean kakkuun sain ystävältäni Sarilta ja resepti löytyy Yhteishyvän sivulta


Kakussa on paljon kuivahedelmiä ja pähkinöitä - ja vähemmän taikinaa. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa useamman viikon, joten siitä voi leikata siivun silloin ja toisen tällöin. Ohut siivu päiväkahvilla etätyön lomassa on ollut juuri se arjen piristäjä, jota olen välillä kaivannut.




Kakkutaikina ei näytä taikinaiselta ja se on ok!


Nämä kuivat hedelmät ova minusta olleet parhaita


Kakku ennen ja jälkeen paistamisen. Puolikas kakku on ihana joululahja läheiselle.

 

Kakkusiivut ovat sisältä niin kauniita! Kuivien hedelmien ja pähkinöiden kauneus pääsee esille.



Kommentit