Prätsykät

 Kylläpä minulta nyt syntyy lettupainotteisia päivityksiä. Ei kuvasta normaalitilaa, vaan enemmänkin sattumaa. Yleensä paistan lettuja pelkästään kesällä mökillä. Siellä niitä sitten tuleekin tehtyä aina, kun on vähän enemmän porukkaa koolla.


Näin Facebookin ruokaryhmässä keskustelun soodaletuista ja ihmettelin, mitä ne ovat. Googlailtuani törmäsin Tinskun keittiössä Tyynen kaa -sivuun ja tutustuin Mäkisen mummon prätsyköihin. Näitähän oli ihan pakko kokeilla! Sattumoisin nimittäin jääkaapissa oli kaikenlaisia puolikkaita purkkeja, smetanaa, kermaviiliä, jugurttia. Kaikki vain sekaisin ja vähän maitoa päälle. Prätsykät ovat siis oivaa ehkäisyä hävikin syntymiselle. Paistamista pitää vähän opetella, ettei levy ole liian kuuma eikä liian kylmä ja että letuista tulee sopivan kokoisia.






Kommentit